Muuttajan opas

Kivoja koteja Vaasan alueella
Muistilista

Muistilista muuttajalle:

  1. Tee muuttoilmoitus Väestörekisterikeskukseen, maistraattiin ja postiin. Muuttoilmoituksen voit tehdä osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituksen voi myös tehdä postista tai maistraatista noudettavallalomakkeella.
  2. Ilmoitus asukkaan vaihtumisesta taloyhtiön isännöitsijälle. Tämän teemme yleensä asukkaiden puolesta. Isännöitsijälle toimitetaan nimitieto rappukäytävien uudelleenmerkintään sekä mahdollisia sauna- ja pesutupamaksuja varten.
  3. Sähkösopimus valitsemasi sähköyhtiön kanssa.
  4. Internet-yhteyden hankinta tai siirto
  5. Osoitteenmuutos pankeille, vakuutusyhtiöille, lehtitilauksiin, järjestöihin, kirjastoon, teleoperaattorille sekä ystäville ja sukulaisille
  6. Kotivakuutuksen hankinta: Voit ottaa kotivakuutuksen valitsemastasi vakuutusyhtiöstä. Lähetä kopio vakuutuspäätöksestä tai todistuksesta suoraan vuokranantajalle sähköpostitse. Vuokrasopimuksissa edellytämme, että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus vuokrasuhteen keston ajan. Edellytyksenä on, että vuokralainen sitoutuu ottamaan ja pitämään kotivakuutuksen vastuuvakuutuksella. tarkistathan, että vakuutus varmasti pitää sisällään vastuuosan.
  7. Vakuuden toimittaminen vuokranantajalle: Toimita vuokranantajalle asiaankuuluva tosite vakuuden maksusta jo ennen avainten hakua. Emme voi luovuttaa asunnon avaimia ilman asianmukaista tositetta. Tositteeksi käy esimerkiksi tuloste/kuva sähköpostiin vahvistetusta verkkopankkimaksusta.
  8. Asunnon avaimien nouto: Avaimien toimitus sovitaan erikseen, yleensä tuomme tuo ne sinulle henkilökohtaisesti.
  9. Aloita vuokranmaksu vuokranantajan tilille: Vuokrista emme lähetä erillisiä laskuja. Vuokra ja vesimaksu maksetaan yhteissummana vuokranantajan tilille vuokrasopimuksessa mainittujen tietojen mukaisesti. Mikäli asunnossa on erillinen vesimittari, myös tasauslasku laskutetaan vuokralaiselta. Voit tarkastaa vuokranmaksua koskevat tiedot ja vuokranmaksupäivän vuokrasopimuksestasi. Vuokranantajan tilinumero löytyy vuokrasopimuksesta. Tilisiirron viestikenttään tulee kirjoittaa vuokrattavan asunnon osoite. Myös mahdollinen vuokrasopimuksessa mainittu autopaikka maksetaan vuokranantajan tilille, mikäli vuokrasopimuksessa ei ole eriävää mainintaa asiasta.
  10. Taloyhtiöstä erikseen tilatut pesutupamaksut sekä talosaunamaksut maksetaan suoraan taloyhtiölle. Sähköyhtiöltä tulee itse solmitun sähkösopimuksen perusteella erillinen lasku käyttösähköstä.
 
 

Nauti asumisesta 🙂

Tarjoa asuntoasi meille

Etsimme myös jatkuvasti uusia kohteita. Eniten meitä kiinnostavat kaksiot, mutta myös yksiöitä ja isompia perheasuntoja voit toki tarjota.
Voit myös jäädä asumaan asuntoosi tarpeen mukaan.